2011. október 17., hétfő

Lara Adrian – A vámpír csókja

Éjfél szülöttei sorozat 01

„Kiválasztott, azt szeretném én látni!”



Lara Adrian kivételesen jó romantikus vámpír könyveket ír (az Ulpiusnak nagyon kedves a kategória meghatározása: vámpírrománc, nagyon perfect). Azt hiszem, ez nagy szó miután elárasztották a piacot a szörnyűbbnél szörnyűbb, bugyutábbnál bugyutább történetek. (Már egyszer fejtegettem, hogy igen, még ezeknél a könyveknél is lehet különbség rossz és rossz között.) Első körben azért kezdtem el olvasni, mert Ward ajánlásával jelent meg, és hát ő tényleg nagyon jó.

Egyes számú baki: nálunk nincs feltűntetve a sorozat neve. Ejj, ejj Ulpius-ház, így a Kedves Olvasó nehezebben válik elérhetővé! A vámpír csókja az első része egy eddig 10 részből álló sorozatnak, az „Éjfél szülöttei”-nek, amiből nálunk eddig 6 jelent meg. Magyarul a címben szereplő vámpír szó köti össze őket, amíg angolul a midnight, éjfél szerepel majd minden címben. A borítók közel azonosak az eredetiekkel. A középen felezett fedlapok felső részén a románchoz méltóan egy férfi nőt csókolgat (szigorúan a nyakát), alul pedig temetőről vagy városról készült, kissé baljós kép virít.

Úgy gondolom, hogy aki szereti ezt a fajta szórakoztató irodalmat és még nem olvasta Lara Adrian könyveit, nyugodtan bővítheti vele a gyűjteményét. A vámpír csókja nem akar túlmutatni azon ami, de nem tartozik a fájón bugyuta alkotások közé sem. Gabrielle a halandó lány és Lucan, a harcos vámpír között szövődő szerelemről szól. A sorozat következő könyveinél a főszereplők nevei tetszőlegesen beilleszthetők ebbe az egy mondatos leírásba, mert az alap ugyanaz. De (és ez egy nagyon fontos de) minden más különbözik. Jó persze, az elemésztő vágy, az ilyen-olyan okból fakadó ellenállás nem, de a karakterek nagyon szépen ki vannak dolgozva. Logikusan viselkednek és még múltjuk is van. Nem nyomasztó a fókusz sem, a főszereplőkön kívül másokat is megismerünk.

Miután olvastam nagyon meglepődtem, hogy Ward dícsérete áll a címlapon. Ugyanis a történet erősen hajaz az övére. Egy szupervámpírokból álló csoport az emberek és a vámpírok védelmében háborút folytat a veszett vámpírokkal, akiknek a vérszomj elvette az eszét. A szövetség tagjainak, a harcosoknak mind meg van a saját titka, fájdalma és külön története. Majd sorra rátalálnak az igaz szerelemre, amit csak egy kivételes nő hozhat el nekik.

Az első kötetben Gabrielle csöppen bele az új világba és általa ismerhetjük meg azt. A szerelem mellett bőven akad más izgalom is, van robbanás, halál, nyakkitekerés, üldözés. A fotós lány azon kevesek közé tartozik, aki igaz párja lehet egy vámpírnak, ő egy kiválasztott. Így egy szexi férfi mellé grátiszként, még személyre szabott különleges képesség is jár. De a párok élete nem csak játék és mese… az állandó harc áldozatokat is követel, egy-egy bevetésnél az asszonyok kétségek között várják a hazatérő vámpírokat. A lényeg, hogy tényleg elég sokszínű és fordulatos ahhoz, hogy élvezni lehessen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése