2012. március 27., kedd

366 mese sorozat


Andrée Bertino, Fredo Valla - 366 és egy tucat történet az állatokról


Gianni Padoan – 366 és egy tucat mese


Ajándék könyv kicsiknek

Nagyban megkönnyíti az esti meseválasztást, ha meg van a 366 mese sorozat egy darabja. Persze az ötlet, hogy egy egész évet ki lehet vele húzni, kicsit túlzás. Egy fárasztó nap után azonban remek alternatívájául szolgál a hosszabb történeteket tartalmazó könyveknek. Még az sem baj, ha elhangzik a csak még egyet c. kérlelés, mert maximum két perc felolvasni a következő kis mesét.
A Móra Ferenc Könyvkiadó jó pár kötetet megjelentetett, létezik 366… sőt több állatmese, 366… sőt több kérdés és felelet, 366 történet a világ csodáiról, 366 és négy történet a természetről, 366 és egy tucat történet az állatokról, 366 és egy tucat mese. Sajnos már csak antikváriumok kínálatában találhatók meg a könyvek. Nem tudom, hogy mi lehetett az oka annak, hogy többé már nem adják ki őket. Pedig remek, tartalmas ajándék a szép, kemény kötéses, rengeteg mesét tartalmazó könyv. Érdemes antikváriumból beszerezni, vagy esetleg egy ismerőstől kölcsön kérni.

366 és egy tucat mese



Klasszikus meséket tartalmaz ez a kötet. Grimm, Andersen, La Fontaine, Dickens, Aiszóposz és számtalan népmese található kicsit átdolgozva a könyvben. Minden történethez elmaradhatatlan illusztráció tartozik. Havonta egy mese két oldalas terjedelemben, kiemelt helyen szerepel, Hamupipőke, Hófehérke és a hét törpe, Csipkerózsika.

366 és egy tucat történet az állatokról



Az ismeretterjesztő történeteket tartalmazó könyvet a kiadó hat éven felülieknek ajánlja. A kicsik sok érdekességet megtudhatnak, mit jelent a pedigré, ki fedezte fel az őslényeket, hogy költ a pingvin, kinek a rokona a lamantin. Szerteágazó ismereteket tartalmaz, sokszor egy-egy már ismert meséhez kapcsolva a tudást. Az állatokat minden alkalommal a képen is megnézheti az kis olvasó. Az informatív rajzokon látható a hódok gátjainak felépítése, a kenguru erszényben való fejlődésének szakaszai, a selyemlepke bábja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése