2012. március 12., hétfő

J. R. Ward – Megsebzett szerető

Fekete tőr testvériség 03
„Bella… és… Nalla.”

Határozottan érződött a második résznél, hogy Ward komoly, több kötetes szerződést kapott. Az elrabolt vámpírlány, Bella története ugyanis nem ér véget ott. Ez után természetes, hogy a Megsebzett szeretőben ő és Zsadist kerül a középpontba. Ez az erős szál azt is megengedné, hogy a két kötet egy könyvnek a két része legyen. Ez alapján sejthető, de azért elmondom, hogy nem nagyon kellemes úgy olvasni őket, hogy sok időt hagyunk a két könyv között.
Szerencsére szinte azonnal megmentik a lányt, nem kell sokat várni. Az első kifogásolható dolgok itt kezdődnek. Ezek az apró hibák mostantól minden könyvben visszatérnek. Amíg keresték Bellát Z állandóan a lakására járt. Igaz, jelképesen már eltemette a családja, ő mégsem adta fel a keresést. A megmenekítés pillanatától fogva birtoklóan viselkedik és akkor még egy jó ideig kérdezgetik, hogy most mi van? Bár azért itt jelent egy kis pluszt, hogy Z-ről legalább azt hiszik, hogy inkább vadállat, mint nem. És itt a következő probléma, ami miatt megint kicsit kilóg a lóláb a következőkben: mindenkinek van egy sötét titka, ami teljesen más fényt vet rá, ha kiderül. Bár ismét meg kell védenem Wardot, mert nem ragad le az egyszerű, felszínes problémáknál. Persze, össze lehet foglalni pár mondatban őket, de tartalmat ad nekik.
Zsadist története rájátszik a „szelíd erőszak” c. alapvető női fantáziára. (Legalábbis a 2. részben, de itt majdhogynem fordítva lett és Bella kényszeríti.) Már maga a szerelmes vámpír történetek is ezen a mezsgyén haladnak, de ez a karakter önmagában is ezt hozná alapból. Hát igen, sajnos csak akkor, ha sablonos megoldást keresne az írónő. Így számomra kevésbé élvezhető, kicsit túljátszott az egész. Volt olyan rész, ahol már tényleg megsajnáltam szegény Zsadistot és csak azt akartam, hogy Bella menjen szépen haza, vagy válassza Phuryt.
A névvel kapcsolatban pedig zavaró, hogy a Zsadist rövidítése csak Z. Azzal egyet értek, hogy a rendes rövidítés, Zs fura lenne. Ezért illenék a nevet a magyar nyelvhez idomítani, legyen Zadist. Akkor nincs gond a Z-vel, így azonban kissé bakis a dolog.
John történet e is folytatódik és a bártulajdonos, dílerről is újabb érdekes dolgok derülnek ki. Kedvenc alantasom O is nagyot alakít. Nagyon frappáns okok miatt kell Bellának a testvériség szállásán maradnia. Tehát eseményben most sincs hiány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése